Vezeme si z Pardubic Portu!

10.03.2012 20:00

Na Oblastní kolo Porty v Pardubicích jsme se moc těšili. Spojení Porty s Folkovou nocí se mi líbilo již loni, kdy jsme soutěžili pouze ještě jako duo s Jitkou. Letos jsme právě na Portě v Pardubicích měl mít premiéru  kompletní Strunovrat – ve čtyřech i s bráchou Saši, Robertem. Robert, bohužel, onemocněl, tak jsme hráli ve třech a máme velkou radost, že i přes to se nám podařilo zvítězit jak v interpretační, tak v autorské Portě. A třešinku na dortu získala cenou za hru na housle ještě Jitka. Určitě i využijeme možnost nahrání demo snímku ve studium MK Production v Českých Budějovicích, kterou jsme dostali jako jednu z cen.                                    

Večer to byl nádherný, při Folkové noci plný sál nadšených posluchačů, nálada uvolněná – zvláště, když Víťa Troníček s Marien zazpíval „Kluka z Pajdubic“ ve stylu Ády Větvičky z Okresního přeboru. No, a další vrcholy večera stály za to – oslava kulatin Wabiho Daňka, zahrání a zpěv všech přítomných muzikantů „Rosy na kolejích“ Wabimu a poté sejšn jak má být, při kterém všichni přítomní zbaštili ohromný dort, který Wabi dostal jako dárek. Škoda, že jsem nevydržel déle, než do jedné.

Už se těším na další ročník Folkové noci, na kterou jsme dostali pozvání. Soutěžení na Portě jsem si již užil dost, vychutnám si to rád příště již jen jako divák a posluchač.

Petr Šotta